Näyttelypäällikön blogi

Näyttelypäällikön blogi

Näyttelypäällikkö opettelee sietämään epävarmuutta

Tätä kirjoittaessani odotellaan elokuun helteitä. Etätöistä palataan pikkuhiljaa työpaikoille ja koulujen lähiopetus alkaa. Samalla seurataan, kuinka koronavirus tiukentaa uudelleen otettaan Euroopassa ja miten se vaikuttaa suomalaisiin. 

Kesän aikana on tullut selväksi, että koronatilanne jatkuu. Joudumme opettelemaan ja tottumaan uusiin tapoihin toimia, käyttäytymään huomioiden tautiriskin olemassaolon. Yhdyskuntatekniikka-näyttelyn valmistelu jatkuu tehtyjen linjausten mukaisesti. Samalla seuraamme tiiviisti tautitilanteen kehittymistä ja vaikutusta tapahtumien järjestämiseen. Ennakoimme tulevaa siten, että Yhdyskuntatekniikka 2021 -näyttelyyn voi osallistua turvallisin mielin toukokuussa 2021, vaikka pandemia edelleen jatkuisi. 

Epävarmuutta on opittava sietämään ja muuttamaan se ratkaisuiksi, joiden avulla kehitämme tapahtumaa ja toimintaamme. 

Jo kevättalvella 2020 näyttelytoimikunta päätti, että YT21-näyttelyn teemana on vastuullisuus. Sen jälkeen tuo teema on saanut uusia sisältöjä. Teeman mukaisesti tulemme tapahtumaa valmistelemaan ja Turussa toteuttamaan. 

Yhdyskuntatekniikan näyttelypaikkojen myynti alkaa elokuun puolessa välissä. Kaikki mukana olevat järjestöt ovat sitoutuneet siihen, että seminaarien ohjelmat julkaistaan 18.1.2021. Tavoitteenamme on, että jo 20. kerran järjestettävä Yhdyskuntatekniikka-tapahtuma on vastuullinen ja positiivinen. Se onnistuu vain yhdessä näytteilleasettajien ja näyttelyvieraiden kanssa.  

 

Aiemmat blogit:

Näyttelypäällikön koronakevät - julkaistu 15.6.2020