Näyttelypäällikön blogi

Näyttelypäällikön blogi

Näyttelypäällikön koronakevät

Seuraava Yhdyskuntatekniikka-näyttely järjestetään Turussa toukokuussa 2021. Se on 20. Yhdyskuntatekniikka-näyttely. Vaikka näyttelyyn on vielä aikaa, on koronavirus vaikuttanut myös tämän tapahtuman valmisteluun.

Vuoden 2020 siirretyt tilaisuudet

Monet vuodelle 2020 suunnitelluista messu- ja seminaaritapahtumista on siirretty: osa syksylle, osa ensi vuodelle. Pitkin kevättä olemme seuranneet miten siirretyt tapahtumat ajoittuvat. Onneksi tietoomme ei ainakaan vielä ole tullut päällekkäisyyksiä YT:n kanssa. Jotta saamme kerrottua laajasti, että YT21-juhlanäyttelyyn kannattaa tulla, olemme suunnitelleet some-viestintää, uudistaneet nettisivumme ja kehittäneet näyttelyä.

Yritysten talous

Korona-aika koettelee jollain tavoin kaikkien toimijoiden taloutta. Jotta voimme omalta osaltamme auttaa vaikutuksista toipumisessa, tarjoamme yrityksille mahdollisuuden varata näyttelypaikkansa muutaman kuukauden maksuajalla. Rekisteröintimaksu ja paikanvuokra voidaan maksaa kahdessa erässä.

YT:t

Yt-neuvottelut ovat koskeneet yhteistyötahojamme, lomautuksiin on joutunut turvautumaan useampikin organisaatio. Tapauskohtaisesti lomautusten pituus on vaihdellut, mutta pisimmillään yhteenlasketut pitämättömät ylityövapaat, lomat ja lomautukset merkitsevät useamman kuukauden poissaoloa. YT ei halua vaivata yt:n kurittamia henkilöitä. Niinpä kesälle 2020 aikataulutetuista töistä merkittävä osa tehtiin parissa-kolmessa viikossa keväällä 2020. Näin saatiin YT:n tarvitsemat tiedot ja materiaalit koottua ajoissa – eivätkä ne ole kuormittamassa takaisin töihin palaavia henkilöitä.

Epätietoisuus

Epätietoisuus jatkuu. Tuleeko toinen aalto? Kuinka syviä vaikutuksia talouteen korona jättää? Koska rajoituksia voidaan entisestään purkaa? Vastauksia saamme aikanaan. Sillä välin: nautitaan Suomen kauniista kesästä ja pysytään kunnossa!